Skal jeg vælge en kørebog med App eller hardware?

“En dedikeret hardware består af en GPS enhed, der er designet til at logge dine ruter. De findes i et hav af varianter, men fælles for dem alle er, at de kobles til bilens strømnet og derfor ikke skal ”holdes i gang” eller løber tør for strøm.“

– Robert Holm

Kontakt mig

Kørebog med App

Kørebog App er en applikation du downloader fra din Google Play eller App Store og installerer på din smartphone. Kørebog Appen udmærker sig ved at være billig og i mange tilfælde gratis, men i en begrænset version med ikke særlig mange features. Den er let tilgængelig og hvis Appen er lavet godt, er det også let at komme i gang med at bruge den.

GPS til logning og beregning

Kørebog Appen virker ved, at den bruger telefonens GPS til at logge, hvor man har kørt.
Nogle Apps tager kun et koordinat, når man starter en tur, og så igen når man slutter en tur. Herfra bruger den Googles vejviser til at beregne distancen. Andre Apps bruger telefonens GPS under hele turen for at logge en detaljeret rute.
De loggede data behandles, og via omvendt GEO kodning kan man konvertere start- og slut koordinat til en adresse. I sidste ende kan turene vises og en rapport printes.

Gratis Apps

På Google Play eller App store findes hundredvis a varianter. Det er utrolig let at udvikle Apps i dag, og mange privatpersoner og firmaer forsøger sig med blandede resultater. Det er en ren jungle for privatpersoner at finde rundt i.
Vi har gennemgået over 100 og resultatet viser at man desværre roligt kan regne med, at en gratis App er dårligt lavet. Yderligere kan man regne med, at APP’en aldrig eller sjældent opdateres. Der er mennesker bag, der skal udvikle Appen, men de skal også leve af det. Gratis giver ikke meget brød på bordet.

Apps og Smartphones

Uanset Kørebog Appens kvalitet er den aldrig bedre end den telefon, den kører på. Og en forudsætning er naturligvis, at telefonen er tændt. Apps, der bruger GPS’en kræver meget batteri, og man vil opleve telefonen hurtigere løber tør.
Apps har også en tendens at blive glemt, hvis ikke de bruges dagligt. Hvor mange Apps har du på din telefon, du ikke bruger? Sikkert mange.
Kørebog Apps har i udpræget grad dette problem. Kørselsregnskab er jo netop en proces, du helst ikke vil tage dig af andet end den ene gang om måneden eller kvartalet, hvor regnskabet skal afleveres.
Det er et af de store problemer for kørebog Apps. Hvis ikke man sikrer, at den kører og fungerer, går de i stå og kommer ikke i gang før det er for sent. Tilbage står du med manglende ruter, uden nogen manuelle notater til at genskabe dit regnskab ud fra.

Fordele

 • Let tilgængelig
 • Stort udvalg
 • Billig
 • Let at redigere dine ruter

 Ulemper

 • Ofte dårlig kvalitet
 • Dræner din telefon for strøm
 • Bliver ofte “glemt”
 • Dårlig kvalitet af ruter
 • Manglende ruter
 • Manuel start og stop af ruter

Anbefaling:

App løsningen kan bruges ved et lille kørselsbehov og høj disciplin af brug af smartphone.

Kørebog med hardware

En dedikeret hardware består af en GPS enhed, der er designet til at logge dine ruter. De findes i et hav af varianter, men fælles for dem alle er, at de kobles til bilens strømnet og derfor ikke skal ”holdes i gang” eller løber tør for strøm.

Det betyder dog ikke, at de alle er lige gode. Lige som Appen, består en dedikeret hardware enhed af to hoved komponenter

 • Hardwaren og
 • Softwaren

Softwaren sørger for, at hardwaren fungerer som den skal. Specielt denne kan være af meget svingende kvalitet.

Montering bag bilens panel

Mange typer hardware er designet til at blive monteret bag panelet inde i bilen. Dette er en krævende øvelse, og er ofte noget en mekaniker bør gøre. Det i sig selv er ikke noget problem, men det øger prisen før, du har et funktionsdygtigt produkt.

Montering på bilens batteri

Montering på bilens batteri gør det lettere at montere, men for mange stadig noget man vil fortrække en mekaniker gør. Yderligere sætter det større krav til hardwaren, da den skal kunne klare vand og støv. Noget som elektronik generelt ikke er glad for.

Montering i bilen OBD stik

Andre varianter som Autolog hardwaren monteres i bilens OBD stik. Dette stik sidder som oftest let tilgængelig inde i bilen. Det er det stik, som mekanikeren bruger til at aflæse fejl fra bilens egen computer, og er frit tilgængeligt.

Fordelene ved at bruge denne type hardware er, at man selv kan tilslutte enheden, så man ikke behøver involvere en mekaniker. Derfor holder det prisen nede og tilgængeligheden oppe. Alle kan bruge det og selv påmonterer og afmontere.

Se hvor let det er.

Fordele

 • Sikker i drift
 • Stort udvalg
 • Kan glemmes uden problemer

 Ulemper

 • Kan være besværlig at installere
 • Kan være dyre
 • Besværligt at udskifte ved fejl

Anbefaling:

Hardwareløsningen er en driftsikker løsning, og kan klart anbefales til dem, der ikke vil bekymre sig om kørselsregnskabet og være sikre på, at alle turene logges.

Autolog – Hardware og App i én løsning

Autolog kørebogen er et produkt, hvor disse overvejelser er tænkt ind i funktionaliteten og brugervenligheden. Ulemperne er fjernet og fordelene fremhævet:
• Det er let tilgængelig
• Det let at installere via OBD stikket
• Let at redigere dine ruter vi vores App
• Det er billigt og alt er inkluderet – også alle opgraderinger
• Den sikker i drift
• Den kan glemmes, uden du mister dine ruter
• Private ture forbliver private

Hvis du er interesseret i at gøre registreringen af kørselsregnskabet lettere, eller har nogen spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på telefon: 45 48 01 04 eller udfyld kontaktformularen her.

Route-Optimization-and-Vehicle-Tracking-96

SLIP FOR BØVL

Alle dine kørte ruter registreres helt automatisk, så du slipper for at huske, hvor du har kørt hvornår. Turene kan nemt adskilles i private og erhvervsmæssige ture, så kun de der er relevante medtages i kørselsregnskabet.

Expenses-96

FÅ DINE KØREPENGE

En elektronisk kørebog sikrer, at du får lige præcis de kørepenge, du har krav på, og at du altid har styr på dokumentationen.

obd-96

PLUG AND DRIVE

Vores Autolog hardware kræver ingen installation. Du indsætter blot trackeren i bilens OBD-stik, og så er du klar.

autolog

KØREBOG TIL PRIVATE OG ENKELTBRUGERE

Bruger du for meget tid og mange kræfter på at udfylde dit kørselsregnskab? Vores elektroniske kørebogsløsninger baseret på danske skatteregler, gør det ganske let at føre en opdateret kørebog og sikrer, at du altid får præcis den kørselsgodtgørelse, du har krav på.

Læs mere på Autolog.dk

KØREBOG TIL TEAMS OG VIRKSOMHEDER

Professionelle og skalérbare kørebogsløsninger til virksomheder med behov for at administrere kørselsregnskab og -godtgørelse for teams uanset størrelse. Kan tilpasses større organisationers behov for automatiserede processer og integration til ERP.

Læs mere →

implementation-96

100% AUTOMATISK

Automatisk tracking af kilometer og godkendelse af ture. Hold styr på alle ture og spild ikke tiden på at jagte medarbejdernes kørselsregnskab

approval-flow-96

GODKENDELSESMODUL

Lad rapportering og godkendelse af kørsel ske ganske let, og udvid med en API-integration til jeres ERP-system hvis ønsket.

approval-96

KORREKT DOKUMENTATION

Med vores kørebogsløsning registreres al kørsel i bilen automatisk, og du får derfor en garanti overfor dine kunder og Skattevæsenet for at dine ansattes kørsel og tidsforbrug er korrekt.

Integration tilpasset dine behov

Vores veludbyggede API tillader en bred vifte af integrationer til eksterne systemer. Det giver en bedre udnyttelse af data og hjælper dig til en lettere arbejdsgang.

Det er ret simpelt at sætte op, men i tilfælde af brug for support er vores tekniske team kun et opkald væk.

integration concept 02

Powering sustainable fleets!

Få et klart overblik over alle dine værdigenstande!

Klik her for mere information