juri.jpg

Ecofleets CTO Jüri Tarkpea er en travl mand. Han er ansvarlig for alt, der er relateret til teknologi, nye funktioner og generel funktionalitet i Ecofleet-systemet. Heldigvis havde han tid til at give lidt indsigt i udviklingen af systemerne i Ecofleet.
 
Hvad var den største succes i 2015?
 
„Jeg er oprigtigt glad for, at vi sidste år kom så langt i vores app udvikling, at vi udover de normale flådestyringsværktøjer, kan tilbyde en værdifuld oversigt til topledelsen via vores KPI modul. Vi udviklede det med det mål, at give overblik på bare et sekund, og hvis du ønsker dybere indsigt, tager det kun ét klik. Min personlige mening er – hvilket er bekræftet af tilbagemeldinger fra brugerne – , at KPI modulet blev den største succes sidste år „.

Hvad er din plan for 2016?
 
„2016 bliver et år med kvalitet i fokus i Ecofleet både med hensyn til programfunktioner og stabilitet. Jeg husker, at i 2009 betød en 0,1% fejlprocent (ca. det samme som nu), at vi havde 2-3 support henvendelser om ugen. Med væksten af vores kundebase og mange flere features i programmet er mængden af support henvendelser vokset betydeligt. Vores mål for i år er at reducere mængden af problemsituationer til en tiendedel.
 
Dette betyder bestemt ikke, at vores udviklingsteam kun er fokuseret på stabilitet – i 2016 vil vi lancere nogle banebrydende nye løsninger, der vil blive anvendt af de fleste af vores eksisterende kunder og også tiltrække nye virksomheder til at bruge Ecofleet. „

IoT (tingenes internet) er for tiden et varmt emne i tech-verdenen – i hvor høj grad er Ecofleet relateret til det?
 
„Ja, tingenes internet er blevet et meget populært udtryk, selvom ingen i virkeligheden har defineret  essensen af det. Det centrale budskab er blevet“ alt er forbundet til alt „og „en masse data“. Men hvad der adskiller tingenes internet fra de ting, vi har udviklet under navnet telematik –  har jeg endnu ikke fundet et passende svar til. Efter min mening har Ecofleet teamet udviklet tingenes internet i allerede 10 år nu – både internet og Ting er vores daglige arbejde, med sine op-og nedture. Jeg kan dog forsikre, at vi holder øje med de nye teknologier, og sidste år søsatte vi første forsøg med løsninger, som ikke er baseret på GPS-data, GPS-positionering eller målrettet specielt til køretøjer.“